2011. április 5., kedd

Egy utca halála - képekben

Előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel, csoportosan elkövetett gyilkosság tanúja lettem ma reggel munkába menet.
Ahogy bekanyarodtam biciklimmel az iskola utcájába, összeszorult a szívem. A látvány sokkoló volt. A keleti oldalon éppen a hatalmas, gyönyörűen virágos fákat vágták ki - tőből. Nem számított, hogy már deres hajú, bús öreg koronások, gyenge derekú, sarjadó ifjak vagy éppen legszebb korukat élő, vidám felnőttek. Egy sorsra jutottak mind!
Vigyázat, a képeket csak erős idegzetűeknek ajánlom!








A műveletet egyébként állítólag valamiféle kerékpárút építése "indokolta". Számomra sajnos ez nem elég indok. A tanáriban sem volt egyetértés a kerékpárutak hasznosságáról és szükségességéről. Én személy szerint a kerékpárúton közlekedek, ha tehetem. Ha van. De nem hiszem, hogy minden utcában minden áron szükséges külön kerékpárút létesítése. Ilyen áron biztosan nem! 
Az utcában lakókat sajnálom igazán. Hiszen ez csak hátrányt jelent számukra: Nem csak nem fognak tudni autóikkal beállni a ház elé, de biztosan hiányozni foknak azok gyönyörű nővények. A fák esztétikusak, hangulatosak, hozzá tartoznak egy utca képéhez, tavasszal gyönyörű virágaikkal kápráztatnak bennünket, nyáron hűvös árnyékot képeznek dús koronájukkal. Védenek az utca porától, zajától. ÉS segítenek a levegő tisztán tartásában. Bár ezekkel valószínűleg a főkertész asszony is tisztában van. Feltételezem. Megérteni viszont nem tudom. 
Ha a lakók mertek volna Stihl-fűrészt fogni és kivágni néhány fát, akkor még jól meg is büntették volna őket! Ez így viszont rendben van. A következő választáson lehet újra kampányolni az elkészített kerékpárutak hosszával! Köszönjük, polgármester úr, ilyen áron nem kérjük! Remélem, ebből nem csinálnak rendszert!

14 megjegyzés:

Mary írta...

R E T T E N E T E S ! ! !

fevi írta...

Hát nem igen akarok ehhez mit hozzá fűzni!Gondolom ezzel elmondtam mindent. Csak így tudok maradni finom és nőies!

Editfolt írta...

Ebben a városban semmi sem szent. Amikor mi kivágtuk egy fánkat a ház elöl, /kb 15 éve volt, még akkor működött a kolesz ebédlő és oda jártak a pg.hivatalból enni/ délután csöngettek, és köszönés helyett nekem estek, hogy hogy gondoltuk minden bejelentés nélkül megtenni ezt. Hozzáteszem a fa már elhalt, korhadt volt és majdnem a házra dőlt. Akám miért akár ki szól biztos, hogy alul marad a "vezetéssel" szemben.

Limara írta...

Ó, istenem, gyalázat! Ha nem haragszol megosztom....

Macus írta...

Ez barbárság...

Névtelen írta...

Az embernél nincs nagyobb... :-O

foncsi írta...

ezt én is láttam tegnap. hát lenne mit mondanom a dologról.

Gabojsza írta...

Ilyenkor szakad meg a szívem...aki már hallotta a recsegést, mikor egy fát kivágnak, tudja miről beszélek...:-(

Andi írta...

A mi házunk elől egy idős néni vágatott ki egy gyönyörű nyárfát. Nagyon sajnáltuk. Aztán mikor az egyik szomszédunk leültetett két ágat a fából a ház elé, láttuk, ahogy ugyanaz a néni kutyasétáltatás ürügyén kisbicskával metéli az ágakat...
Egyáltalán, már bocsánat, egy ilyen kis utcába minek bicikliút?

Renée írta...

Úgy látom, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Ez azért megnyugtat... A fákon sajnos már nem segít.
Marcsi, oszd meg nyugodtan, biztos másokat is megrendít.

Medora írta...

Gyűlölöm ezt a barbarizmust! Egy olyan városban, ahol az ÓRIÁSI kamionforgalom MELLÉ terelik a bicikliseket a 43-as Szegedi utcai szakaszán. Ott úgy néz ki a bicikliút, hogy festettek az út szélére egy sárga csíkot! Nyilván ez a csíkocska fog felugrani és közéd meg a melletted száguldó kamion közé állni, ha a buckák miatt "megcsellen" a hatalmas teher és elsodor! Ott bezzeg nem nyúltak semmihez...

Garffyka írta...

Ugyan más városban élek, de szívem sajdult a képek láttán. Embertelenség és barbarizmus, ilyen csodaszép fákat tőből, egytől egyig kiírtani.
Sajnos az embernél - tisztelet a kivételnek - nincs kegyetlenebb ellensége a Földnek.

Renée írta...

A városnak "elvileg" van egy főkertésze, akinek legfőbb feladata az ilyen "beruházást" megvétózni!!! Látható, hogy ezek a fák még sokáig maradhattak volna az utca díszei...

Névtelen írta...

Kislányok! Úgy tudom, a városoknak van főépítésze, jó esetben kertésze is, ahogy föntebb is utaltatok rá. De biztosan azért alkalmazzák őket, hogy építkezzenek?! Vagy netán kertészkedjenek?! A képeket látva NEM AZÉRT kapják a "nemkevés" fizetésüket!!!!