2011. július 23., szombat

Erdélyi kiruccanás - 2. rész

Kicsit elmaradtam a kirándulás beszámolójával... De most talán sikerül bepótolnom.
Szóval, nagyon jót aludtunk. Megbeszéltük, hogy reggel 7-kor kelünk, reggelizünk, nyugisan összekészülünk, majd elindulunk a Vajdahunyadi kastélyhoz. Az órát viszont nem sikerült beállítani. Felébredtünk valamikor. Laci ránézett a telefonra, 8 óra 4 perc! Úristen, elaludtunk, mindenki ránk vár! Gyorsan felöltöztünk, és kimerészkedtünk az udvarra. Sehol senki. Majd összetalálkoztunk Pista bácsival. Ő világosított fel bennünket, hogy még csak 7 óra múlt. Kiderült, hogy a férjem telefonja automatikusan átállt a román időre. :)
Szép lassan mindenki magához tért. A panziótulajok kávéval és házi mentás teával kedveskedtek. Megittuk, és elindultunk. 
A panziótól csak néhány kilométerre volt a kastély. Elég korán érkeztünk, nem sokan voltak. Vettünk fejenként 10 leiért belépőt és még 5-t fizettünk azért, hogy fotózhassunk. Rengeteg jó kép készült, néhányat megmutatok:





Kifelé menet mindenképpen meg kellett kóstolnunk a kürtős kalácsot. Igaz, nem volt olcsó (10 lei = 620 Ft), de nem is akkorát kaptunk, mint az itthoni árusoknál! Ezzel meg is volt a reggeli-tízórai-ebéd kombo.

Megálltunk egy hangulatos borászatnál is, ahova lehet csoportos látogatást szervezni. Mi most csak egy kis pihenő és néhány fotó erejéig szakítottuk meg utunkat.

Utoljára pedig Temesváron álltunk meg. Ott is csak a plázánál, mert ott ingyenes a parkoló.  Úgyhogy értelme igazán nem volt sok. Amúgy se vagyunk nagy plázázók. Maga az épület nekem nagyon tetszett, bár a kivitelezés még hagy kívánnivalót maga után. :( Eltöltöttük egy órát, ittunk egy Illy kávét, nézelődtünk, majd hazaindultunk.

Ez a női mosdó :) Az elgondolás nem rossz - a megvalósítás inkább...
Igazán kellemes két napot töltöttünk együtt. Remélem, máskor is el tudunk menni egy jó kis kirándulásra. És íme a csapat - teljes létszámban:

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Orulok hogy errefele jartal!En temesvari vagyok innen olvaslak.Sokszor megyunk mi Mariaradnara ,ott Maria napon vannak sokan ,akkor van bucsujaras.Koszi a vajdahunyadi kepeket mert ott meg nem voltam.Udvozol Agi

Renée írta...

Örülök, hogy neked is tudtam újat mutatni :)

Névtelen írta...

szep a mi MAria Radnank-gyere es nezd meg .Szeretek reczepteket olvasni es csinalni.Varlak Maria Radnara.Mama tanaltam ra a magyar rezeptekre es eghesz nap aszt olvastam.Nagyon koszonom.