2011. május 16., hétfő

10 dolog, amit szeretek

Amikor elkezdtem a blogírást, egyetlen célom az volt, hogy egy kicsit kapcsolatot teremtsek a külvilággal. Itthon voltam egyedül, elég szűk társasággal érintkeztem. Megosztom a külvilággal a gondolataimat, gondjaimat és még néha az ország másik feléből egy olvasótól talán hasznos tanácsot is kapok. Végül ez az oldal sokkal többet adott nekem.
Nem csak az önmegvalósításom egyik fóruma lett, de ennek az oldalnak köszönhetem hogy most van munkám. Ennek köszönhetem, hogy nem csak az ország másik végéből, hanem kis városkánkon belül is van rendszeres olvasóm, akiket volt szerencsém megismerni, és ezáltal hónapról hónapra önfeledt órákat tölthetek el társaságukban. Köszönöm.
Arról, hogy a bloggerek között díjak is keringenek, fogalmam sem volt. Így hát nem is pályáztam egyikre sem. Nemrég mégis kaptam egyet. Évitől. (Akitől rögtön elnézést is kérek, nem volt elfelejtve, de most volt annyi időm, hogy leírjam végre!)
Elég rendesen feladta a leckét, hogy fel tudjak sorolni 10 dolgot, amit szeretek. Könnyebb lett volna talán azokat számba venni, miket nem szeretek, de mivel Timi is olvassa néha, ezért inkább csak pozitívan! :)
Íme tehát a lista - nem feltétlenül rangsorban:
1. Szeretek a családommal együtt tölteni néhány hasznos órát anélkül, hogy valaki nyafogna, siránkozna, kiabálna. Mostanában egyre jobban értékelem ezeket a nyugodt perceket.
2. Szeretem a gyerekek előadását nézni, hallgatni - bármilyen műfajról is van szó. Olyan élvezet látni, hogyan bontakozik ki a tehetségük. Lehet az tánc, zene, vers - vagy csak egy anyák-napi bemutató az óvodában. Én ilyenkor mindig meghatódok. Nyugodj meg, Évi, nem csak te vagy ilyen!
3. Imádom a tavaszi napsütésben a fény felé fordított arccal érezni a Nap testet átjáró melegét. Megborzongok belé.
4. Szeretek lustálkodni. Emlékeimben még él, amikor magamtól, kialudtan ébredtem, és élvezettel nyújtózkodtam a takaró alatt. Sajnos ennek az emléke egyre homályosabb.
5. Szeretek fantáziálni. Régi időkről, átélt élményekről. Mi-lett-volna-hákról. Eltervezett, elképzelt jövőről. A házunkon tervezett szépítésekről. Legjobb ezt lustálkodással kísérve :) Hisz az agy reggel a legfogékonyabb az ilyesmire.
6. Szeretek számítógépes játékokkal játszani. Az öcsémtől ered ez a szórakozás - vele szinte csak így tudtunk együtt játszani. Mivel a férjem is hasonló játékfüggő, mint az öcsém, ez az elfoglaltság megmaradt. Ez is egyfajta közös tevékenységünk...
7. Szeretek olvasni. Jó érzés a szavak halmazát filmként pergő jelenetként látni. Nagyon jól kizökkenti az elmét a jelen gondjai közül.
8. Szeretek sütni-főzni. A édes süti sütésével általában csak ünnepi alkalmakkor foglalkozok, mert én általában csak egy-két szelet erejéig kóstolom a sütit. Sajnos a család többi tagja is, így a szomszédokat traktálom édességgel. Jól járnak velünk.
9. Szeretem mások blogját olvasgatni. Teljesen más oldalról ismerhetjük meg az íróját. De ennél jobb persze élő szóban beszélgetni. Nem hiába kaptam én annyi fekete pontot általános iskolás koromban - dumálásért!
10. Szeretek nevetni. Tudom, hizlal. Talán látszik is rajtam :) De akkor is! Hihetetlenül felszabadítja az energiákat! Sajnos legtöbbször egy jónak ígérkező filmen szándékozom kiélni ezen vágyaimat - társaság hiányában. A csajos klub viszont egyre jobb helyszín nevetési vágyaim beteljesítésére. Aki nem hiszi, járjon utána!
Úgy láttam, itt a kis közösségünkben már szinte mindenkihez eljutott a díj, én mégis Medorának ajánlom leginkább. Ő a legújabb blogíró köztünk. És én nagyon szeretem olvasni. Nagyon tetszik a stílusa, nyelvezete. Szórakoztató. Köszönöm, hogy engedtél a "külső nyomásnak", és nekikezdtél!

3 megjegyzés:

fevi írta...

Hú, nagyon jó volt olvasni, örülök, hogy megírtad. Hogy a fenébe hagyhattam ki Dórit? Biztosan megfelejtkeztem volna róla? Ne haragudj Dóri, elbambultam!

FiTimi írta...

Örülök, hogy sikerült 10 jó dolgot összeszedned! Több is lenne, tudom. :-))) Remélem egyre jobban és jobban vagy!!

Medora írta...

Nagyon köszönöm,megtisztelsz vele. Drága Évi, ne aggódj, nem hagytál ki, csak én balga még nem reagáltam. De így legalább Renitől is kaptam szép szavakat!