2011. május 4., szerda

Az év újdonságai: Rántott csirke petrezselymes újkrumplival

Na de nem is akármilyen csirke az! Friss, háztáji, nyersen rántott pipihusi. Anyósoméknál ugyanis a néhány hete hozott előnevelt csirkék nagyja elérte az a súlyt, amikor már egy jó kis rántott csirkés ebédet össze lehet hozni belőle. Nincs is ennél jobb!
A vasárnapi leveshez kaptam tőlük még egy pár gyökeret is, félméteres zölddel. Ahogy beleszagoltam, rögtön petrezselymes krumplira éheztem. Na de arra még várni kell, így csak a hűtőbe tettem a következő tál levesig. Tegnap elmentem a zöldségeshez, és mit látok? Újburgonya. Az arannyal egy árban. Na de ha már erre éheztem pár napja, akkor fél kiló nem visz minket csődbe! Sajnos most van annak az ideje, hogy minden vetekszik az arany árával. A tavalyi azért, mert még örüljünk, hogy egyáltalán van belőle, jó helyre elrakva. Lásd alma. De egy 8 hónapos gyereknek ilyenkor nem sok gyümölcsféle áll rendelkezésre... Az idei meg azért drága, mert még nincs annyi belőle a piacon.
Gyerekkoromban, sőt még szerintem néhány évvel ezelőtt is (majdnem ugyanaz :) ) kifejezetten utáltam a zöldséges krumplit. Most kifejezetten jól esett. Én hagyományos módon készítem, saját levében párolom, nem főzöm elő. Sózom, és amikor már félig megpuhult, hozzáadom a jó apróra vágott petrezselyemzöldet. Isteni jó friss illata van!

6 megjegyzés:

fevi írta...

Hahó, kukk be hozzám, vár Rád valami!

Medora írta...

Ez a zöldséges krumpli, ez jár nekem is napok óta az eszemben. De még rántott csirke is? Jó kép, kár, hogy nem nálunk készült..

Renée írta...

Majd legközelebb átugrom vele hozzátok, hogy ott csináljam a képet... :)

Ami írta...

Aztaaa, ez nagyon guszta lett :))) Összefutott a nyál a számba :DDD

Renée írta...

Köszi!
Ami: én meg épp a te oldalad olvasgatom. Jó lenne egy kis thai sült tészta :) Nyami...

Garffyka írta...

Ohh, ez az, jó kis rántott csirkecomb, petrezselymes krumplival! Hű, nagyon éhes lettem!