2011. július 23., szombat

Hamburger - valamelyest házilag

Úgy volt, hogy ma Maros-parton ebédelünk. Céges rendezvény a férjem jóvoltából. Kiderült, hogy adminisztrációs hiba miatt mégse mehetünk. Én viszont nem igazán készültem ma főzésre. Reggel viszont kipattant az agyamból egy gondolat: csináljunk hamburgert. Ellenvetés nem igen volt. 
Úgyhogy Limara receptje alapján bedagasztottam a tésztát. Pihent egy órát, megformáztam belőle 9 zsemlét. Pihent még egy kicsit, megkentem tojással, néhányat megszórtam szezámmaggal, párat lenmaggal is, majd kisütöttem.
Még meleg volt a közepe, amikorra kisültek a mirelit húspogácsák. Megtöltöttük azzal, amit itthon találtunk: paradicsom, paprika, lilahagyma, sajt, konzerv kukorica, ketchup, majonéz. A férjem közölte, hogy legközelebb nagyobbra csináljam a zsömlét. Így kénytelen volt megenni belőle 3-at...

4 megjegyzés:

fevi írta...

istenien néznek ki

Renée írta...

Köszi! Az íze is jó volt :)

Czkriszta írta...

Én is imádom ezt a hamburgerzsemlét, de mi már a húspogácsát is itthon gyártjuk.Azóta senkinek nem kell a bolti.

Renée írta...

Ha megadod a receptjét, mi is szívesen kipróbálnánk!