lbyf.lilypie.com/TikiBlogger.php/53Pt

2011. december 15., csütörtök

Csajos klub és ajándékok

Adós maradtam még a hétvégi beszámolóval, amikor is megajándékoztuk egymást a Csajos Klubban. Korábban írtam, hogy kihúztuk a neveket, akinek ajándékot kellett készíteni. Most már leleplezhetem, hogy miket készítettem. 
Íme:
Először Évinek találtam ki, hogy fülbevalót készítek. Akkor még nem is tudtam, milyen vadregényes útja lesz ennek... Na de mibe tegyem? Na akkor készítek neki egy ajándék dobozt is. Így lett két ajándék. A másik név Macus volt, mint kiderült, egymást ajándékoztuk meg. Akkor már neki is illik két ajándékot készítenem. Na de mit?
Keresgettem fülbevaló mintákat, és akkor találtam rá képekre, amin üvegeket horgoltak körbe szép csipkés mintával - ez lett a mécsestartó. Igaz, Macus is horgol, de tudtam, ilyen apró dolgokkal nem igazán foglalkozik, úgyhogy reméltem, azért fog örülni ennek is. A másik ajándékot pedig akkor találtam ki, amikor a keresztlányomnak készítettem decoupage képet - természetesen mesefigurás szalvétával. Macusnak pedig találtam egy szép fokhagymás képet - lila árnyalatokkal. Pont neki való!
Ez idáig mind szép és jó, a megvalósítás mégsem sikerült olyan jól, ahogy szerettem volna. A fülbevaló minta keresgetéssel napokat töltöttem, mégse találtam olyat, ami tetszett volna. Így hát kreáltam egyet. Ugye milyen ügyes vagyok? :) Körbehorgoltam fagolyót feketével, vettem gyöngyöket és eldöntöttem, valami hópehely-félét teszek a végére. Abból van rengeteg minta a neten, de az egyik nagyobb, mint a másik. Aztán végre rátaláltam a megfelelőre. Igen ám, de Makón alkatrészt vásárolni? Vicc. Egy komplett fülbevalóhoz való alkatrészekből valami tutira hiányzik. Berágtam, rendeltem neten. 190 Ft-os szállítási költséggel baráti. Pénteken ide is ért. Szombatra kész lett.
A mécsestartóhoz két mintát ötvöztem. A netről elég sok lefényképezett vagy bescennelt mintakönyvet le tudtam tölteni, ebből kerestem két mintát, éppen összepasszoltak. Lehet, hogy még magunknak is megcsinálom. A kreatív boltban vettem szép üveg mécsestartót, a kikeményített munkát ráborítottam. Így száradt a radiátor tetején. Így már nem csúszott le az oldalán. Először féltem, hogy nem áll meg, de így már jó lett.
A decoupage képhez öntöttem egy keretet, amikor a másikat megcsináltam a keresztlányomnak. Viszont az valamiért buborékos lett, ezért úgy gondoltam, ajándékba mégsem adom. Csakhogy elfogyott a gipsz, és lustaság fél egészség - nem vettem. Csak az utolsó pillanatban. Úgyhogy a képet szombat délelőtt festettem meg, addigra száradt meg annyira az alap, hogy tudjam festeni. A ragasztót már hajszárítóztam... :P 
A doboz hamarabb kész lett, ahhoz kivételesen kaptam mindent itthon. Bár azt hiszem, a szalvéta Pestről való...
Legközelebb megmutatom, mit kaptam ÉN :) És mesélek az élményekről.

2 megjegyzés:

Medora írta...

Szépek lettek az ajándékaid, nagy örömet okoztál velük. Te elárulnád, hogyan csinálod ezt az osztott képet?Mert ez is marha jó.

Renée írta...

Köszi, remélem, az ajándékozottaknak is tetszett.
Én is nemrég találtam rá. A program neve PhotoScape. Innen letölthető: http://download.chip.eu/hu/photoscape-3.1_658287.html