2010. július 5., hétfő

Chilis bab - konzerveledel

A hétvégén chilis babot készítettem. Reménykedtem benne, hogy majd a lányom is jóízűen eszik belőle - legalább a kukorica meg a darált hús kedvéért.
Sajnos ez egy olyan étel, amit konzervekből a legkézenfekvőbb összedobálni. Azért igyekeztem olyanokat választani, ami nem tartalmaz túl sok káros összetevőt...

Tehát a hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 doboz kukoricakonzerv
3 doboz babkonzerv (fehér és vesebab vegyesen)
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 fej vöröshagyma
olaj

bors
ketchup
chilipaprika

A felszelt hagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a darált húst. Sózom, borsozom, és fedő alatt párolom. Ehhez jön a paradicsom felkockázva levével együtt, a ketchup, chili és a kukorica. A babot már csak azután adom hozzá, hogy ezek már megpuhultak, mivel a konzerv babok hamar szétfőnek. Külön folyadék nem kell hozzá, elég az, amit a konzerv tartalmaz. A kukorica és a bab sós levét nem öntöm hozzá, csak a paradicsomos, chilis levet. Összerotyogtatom és kész is. Nokedlivel tálalom - a tetejére lehet akár sajtot is reszelni. Ez a mennyiség 4 jó éhes szájnak elegendő vagy 6 kicsit visszafogottabb étvágyúnak. :) Nálunk nagyon hamar elfogy, pedig szinte kibugyog a lábasból.

Nincsenek megjegyzések: