2010. december 15., szerda

Mogyorós-kávés rombusz

Még évekkel ezelőtt vettem néhány receptgyüjteményt, amiben évszakok szerint szerepelnek különböző ételek, főfogások, desszertek egyaránt. A téli kötetben találtam most ezt a sütit. Ma elkészítettem, és meglepődtem, hogy milyen egyszerű. Szívesen ajánlom a figyelmetekbe:
Hozzávalók:
4 tk instant kávé 1,5 dl vízben feloldva
10 dkg apróra tört kávés csoki (mivel a lányom mostanában hóhér hangulatban van, és a csokimikulásoknak csak a fejét eszi meg, így én ezeknek a maradékait használtam fel)
1 cs sütőpor
30 dkg liszt
csipet só
1 tk őrölt fahéj
1 cs vaníliás cukor
10 dkg darált mogyoró
10 dkg aprított mogyoró (én ehhez földit használtam - nem tudom, milyen kellene)
25 dkg cukor
25 dkg vaj
4 tojás
1/2 dl mokkalikőr (ezt én kihagytam)
csokimázhoz: olaj + bevonó

A szárazanyagokat egy tálba öntöttem és a többit adagoltam hozzá, majd a robotgép habverőjével átkevertem. A csokidarabokat csak a végén adtam hozzá. A recept 38x34 cm-es tepsit ír, nekem kicsit kisebb van... Kivajazott tepsiben, 175 fokon 25 perc alatt megsül. Amikor már hűlt egy kicsit, csokit csorgattam rá. Fehér csokival talán még szebb.
 

2 megjegyzés:

Mary írta...

Guszta lett biztos finom !:)

Gemini84 írta...

Isteni ez a süti, köszönet a receptért!
Máté 3 darabot megevett egymás után belőle....azt hiszem nem kell ennél nagyon dicséret!
Puszi nektek!