2011. január 2., vasárnap

Visszatekintő - 2010

Szilveszter környékén az ember akaratlanul is végiggondolja az elmúlt év történéseit. Ez az érzés most a szokásosnál keservesebb hangulatot hozott elő belőlem. Így hát általában Boldogabb Új Évet kívántam mindenkinek.
Ahogy átgondolom, mi is történt velem az elmúlt évben, összesen 2 olyan eseményt tudok felidézni, ami valóban örömet okozott: 1. lediplomáztam februárban 2. megszületett a lányom augusztusban.
A 2010-es év nem volt éppen a legjobb évem, sőt az eddigi talán legrosszabb! Amikor eldöntöttük, hogy Noémi meg fog születni, onnantól kezdve a sorsom megpecsételődött. Mind anyagi mind egészségügyi szempontból. Nem mondom, hogy megbántam, dehogyis! Bár jobb lett volna, ha másként alakul. Valamiért azonban mégis ezt szánta nekem a sors. A lényeg az, hogy terhesen esélyem se volt munkát kapni, a gazdasági válság pedig az építőipart sújtotta a legjobban. A CHF azóta is az egekben van, talán már sohasem lesz esélyünk megszabadulni a Budapest Bank "áldásos" felügyelete alól. A férjem minden hónapban beszél valamelyik ügyintézőjükkel. Általában arról, mennyire nem futotta az elutalt összeg a törlesztést. Sajnos a kiszemelt állást sem sikerült megcsípnem. Pedig nagyon jó lett volna egy biztos nyugdíjas állás! Az egészségügyi vonalat nem boncolgatom - arról már eleget írtam az elmúlt hónapokban.
A családunk szerencsére jól van. Férjem kitart mellettem, a kezelések napján önként gondozza a gyerekeket. Én nem lennék rá képes. Áttetettem péntekre a kezelések napját, így a hétvégével együtt 3 nap alatt teljesen regenerálódok. Remélem, a hátralévő 9 kezelést is így fogom viselni. Sajnos alapvetően negatív gondolkodású vagyok, nekem általában félig üres a pohár. Ezért mostanában kifejezetten koncentrálok arra, hogy a pozitív oldaláról tekintsem különösen a kezeléseket. Így hát elmondhatom, hogy már csak 9 kezelés van, a felén már majdnem túl vagyok. Bár nagyon félek tőle.
Szóval most már nincs más hátra, mint hogy boldogabb új évet kívánjak a családomnak és minden kedves ismerősnek és ismeretlennek. Illetve hosszú egészséges életet mindenkinek! Na meg biztos munkát, megélhetést, alacsony hiteltörlesztést stb...! Vigyázzatok magatokra!

7 megjegyzés:

Mary írta...

Boldogabb Új Évet mint a tavalyi ezt kívánom neked!:) Erőben egészségben!

Limara írta...

Sokkal boldogabbat kívánok Nektek!

Macus írta...

Legyen olyan szép az új év nektek, amilyennek szeretnéd!

fevi írta...

Sok - sok erőt és kitartást kívánok Neked, Nektek! Ha történik valami rossz az emberrel, követi még 2-3, ezt ki kell bírni, és utána kiderül az ég!- Talán nekem hiszel - Másnál is így van. Ti már túl vagytok pár megmérettetésen, szóval hamarosan a jó következik. Ezért ne add fel, és reméljük, igazam lesz!
Szorítok tiszta szívemből, Boldog Új Évet Nektek!!!

Renée írta...

Köszi szépen! Nektek is. Évi, remélem, már túl vagyunk azon a pár rosszon, mert már nem hiszem, hogy még többet el tudnék viselni!

Kreatív konyha írta...

Kedves Renée!

Limara oldaláról tévedtem ide Hozzád! Elolvastam pár bejegyzésedet, és bizony néhány könnycseppem kijött, milyen igazságtalan a sors egy anyukával....

Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű lányaid rengeteg erőt adnak, hogy a teljesen meggyógyulj! Kitartást és további sok-sok blogbejegyzést kívánok!

Renée írta...

Köszönöm, Mónika! Nagyon kedves vagy! Sohasem éreztem magam erősnek, de a héten például a foglalkozás-egészségügyi orvos volt elhűlve, hogy ilyen betegséggel, kisgyerekkel én dolgozok. Úgy tűnik, a sorsom megerősített...