2011. november 13., vasárnap

A horgolás rabja

Valóban úgy érzem, hogy rabja lettem ennek a műfajnak. Bár még ahhoz nem űzöm elég ideje :)
Az alapanyagok beszerzésével viszont bajban vagyok. És nem csak anyagilag. Forrásilag. (Na ez szép magyar...) Szóval Makón van két rövidárubolt, ahol sok minden van, de még sincs semmi. Egy egész fal tele van fonallal. De az, ami nekem kéne, sosincs. Sőt, zseníliadrótról még nem is hallott a hölgy! :S
Úgyhogy rendeltem netről. Csak hát a postaköltség! De talán így azért olcsóbb, mint a benzin. Múlt szombaton érkezett meg a csomagom. Én örültem, hogy munkanap volt - nekünk ráadásul nem is kellett dolgozni. De a posta jött, és hozott nekem egy nagy doboz fonalat. A legfontosabb, hogy megvan az alapanyag a saját nagykendőmhöz, a South Bay Shawlette-hez. Nagyon megfogott az egyik blogra felrakott kép, és őszintén szólva, azt fogom leutánozni. Ehhez viszont 7-es horgolótű kellett. Természetesen egyik fantasztikusan felszerelt üzletben sem kaptam a városban. Így kénytelen voltam élni Macus felajánlásával, miszerint ad egyet kölcsön. Pénteken el is ugrottam érte. Már majdnem fele kész! :) Kép majd csak a végeredményről!
A héten viszont így ügyködni nem tudtam, a netet böngésztem néhány minta után. És akkor találtam rá erre az aranyos együttesre, Snow Flower Set néven. Sajnos úgy fest, fizetős a minta, de azért megpróbáltam rákeresni, hátha valaki mégis feltette valahova. Véletlenül azonban a google-ba Snow Flake-et írtam be, ami hópihét jelent. Nagyon szép mintákra bukkantam, az egyiket (ezt) meg is csináltam gyorsan, mivel a mintáról szóló képet valamiért nem tudtam lementeni. Íme:
Mivel Catania fonalból készült 2,5-es tűvel, és a minta is elég sűrű, nem igényelt keményítést. Valahova biztosan kiakasztom majd.

5 megjegyzés:

Cilee írta...

Elképesztő dolgokat tudsz!!!
Én a csajos klub óta horgolászok, de igazából csak horgolok és lebontom, megint horgolok, majd lebontom.
Jó lenne valamit kihozni belőle :-)
Ez a hópihe igazi karácsonyi hangulatú, és gyönyörűséges. Nagyon aprólékos munka lehetett.

Renée írta...

Ez nem volt nagy valami. És mivel viszonylag vastag a fonal, nem kellett bogarászni, láttam, hogy mit csinálok. :) Viszont elég nagy lett: 9 cm átmérőjű.

Medora írta...

Kikeményítve szép ablakdísz lehet, főleg, ha csinálsz még párat belőle. Zseníliadrótot az írószerben kapsz, a rózsaszín ház alatt. Vagy Szegeden a Printkerben, ez van a Nagyáruházban és a Maros utcában is.

Renée írta...

Köszi, végül megtaláltam a megfelelő forrást itt, Makón, de azért mégis röhej!

viraganyuk írta...

Reni annyira ügyes vagy!!!!!!A makói kínálat pedig borzasztó....Bár mi voltunk egy hete a Printkerben,onnan is elég felháborodva jöttünk ki.Ott van elég sok minden,csak modor nincs.......