2010. július 3., szombat

Élesztett öregtésztás kenyér

Tegnap az öregtésztám megérte a 10. napját, így elővettem Limara receptjét az öregtészta észhez térítéséhez. Reggeli után nekiláttam, nem volt még 9 óra sem, amikor bedobáltam a gépbe a hozzávalókat. Megvártam, amíg lejár a dagasztás és kikapcsoltam a gépet. Ezután elmentünk a lányommal vásárolni. Az előirányzott 2 óra kelésből egy kicsit több lett, de még nem voltunk elkésve. Hozzáadtam az újabb hozzávalókat, mindenben a recept szerint jártam el. Tényleg elég jól sikerült feléleszteni a tésztát. Gyönyörűen megkelt.
Sütőzacskóban, fixen 200 fokon sütöttem. Szerintem küllemre olyan lett, amilyet szerettem volna. Szépen meglocsoltam, ki is cserepesedett. Csak este szegtük meg, jó állagú kenyér lett belőle. Na de délután 4-kor vettem ki a sütőből! Elég jó kis program ez a kenyérsütés!

3 megjegyzés:

Mary írta...

Nagyon szép lett a kenyérkéd Renée!
Amit otthon sütsz ahhoz azért kell ennyi idő, mert nincs benne semmi állomány nővelő meg had ne soroljam milyen anyag. Ezért egészségesebb!

Renée írta...

Köszönöm szépen. Ez már valóban egész jó lett. Tudom én, hogy sok idő, meg hogy így egészségesebb, de nem tudom elképzelni, hogy hogy csinálja az, aki nap mint nap megsüti. A gépit azért szerettem, mert este bekészítettem, és reggel a kenyér illatára ébredtem. Lehet, hogy azért néha azt is elkészítem.

Mary írta...

Én egy négy illetve hétvégén egy öt tagú családnak sütők szinte mindennap. A mostani kenyérsütőben még nem sült semmi az előzőben is csak az első időben. "Nem dolgozok" így belefér az időmbe. Különben az egyik kedvenc időtöltésem!